Virksomhedsbesøg i Vietnam

Virksomhedsbesøg i Vietnam

Lige siden aftalen omkring produktion blev indgået, vidste jeg at jeg skulle besøge virksomheden i Vietnam. 

Når man indgår en aftale, så trykker man hånd med dem man skal samarbejde med, og jeg ville gerne have en god relation fra starten af.

Da virksomheden startede op som et Danida projekt, vidste jeg allerede på forhånd at vilkårene var i orden. Og det blev kun bekræftet.

Vi så hvor meget der blev gjort for medarbejderne. Udover selve arbejdsvilkårene som der ikke var en finger at sætte på, så havde man også gjort sig lidt ekstra umage.

God kantine ordning, hvor der hver dag blev leveret god mad. Fælles lang pause, hvor de fleste benyttede tiden til en lur i hængekøjen efter frokosten var spist.

Der var en stor frugthave og lækker pool til fri afbenyttelse. Her lå også en smuk bygning opført i træ, hvor man kunne tage sig en velfortjent pause hvis man havde brug for at være lidt for sig selv.

Det hele blev vogtet godt af en flok gæs, som vist mente at hele parken var for deres skyld.

Virksomheden er familie drevet og vi mødte også ham som startede det hele i sin tid. Han kom stadig hver dag forbi for at hilse på, selv om selve driften for længst var overdraget til sønnen og datteren. De elskede hans daglige besøg, både ude i produktionen og på kontoret.

Udover at der blev taget sig godt af alle medarbejderne, så var der også fokus på miljøet og det aftryk man sætter som virksomhed.

Når man arbejder med træ skal det renses for insekter, og de fleste steder foregår det med kemikalier. Men ikke her, for her bruger man kun vand. Og spildevandet bliver renset bagefter og brugt til både overvanding og toiletskyl.

Intet træ gik til spilde, og overskudstræ blev sorteret og opbevaret, indtil det bruges i andre sammenhænge eller mindre produktioner.

Vi kom rundt i alle produktionshallerne, og alle steder blev vi mødt med smil og stor gæstfrihed. Det var tydeligt at mærke, at det her er et godt sted at arbejde.

Det var stort for mig, at se min drøm blive til virkelighed, når de kørte træet igennem maskinerne, og savede ud til podierne på figuren. 

Ja, det er kun nogle planker af træ, men for mig var det så meget mere. Det var det tydelige bevis på, at nu er vi igang, nu sker det endelig.

Det var en stor oplevelse at være på virksomhedsbesøg og at besøge landet. 

Share Tweet Pin it
Back to blog