FAQ

Her finder du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Finder du ikke svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Generelle spørgsmål

Hvordan vedligeholder jeg figurerne?

Alle Maya Soele® træfigurer er i tidløst design udført nænsomt i FSC®-certificeret træ. For at give dine figurer et langt og lykkeligt liv, skal figurerne vedligeholdes.

Træ er et organisk materiale, og med tiden kan træet tørre ud – og i værste fald slå revner. Tanken bag figurerne er et evigt minde om bestået erhvervsuddannelse eller jubilæum, og jo bedre du passer på din figur, jo længere tid har du et smukt minde om din store dag.
Den bedste måde at passe på dine træfigurer fra Maya Soele® er at give dem bivoks med jævne mellemrum.
Bivoksen plejer træet ved at holde det fugtigt, og gør at træet ikke tørrer ud. Uanset træsort.

Så nemt kan du vedligeholde din figur:
• Sørg for at figuren er ren og tør.
• Tag en ren fnugfri klud og påfør bivoksen. Med cirkelbevægelser påfører du et tyndt og jævnt lag på hele figuren.
• Vær grundig med at komme rundt i alle hjørner og kanter på figuren.
• Når du har påført et tyndt og ensartet lag på hele figuren, skal du stille figuren i et rum med en stuetemperatur på 20 grader celsius
• Efter 20 minutter polerer du figuren med en fnugfri bomuldsklud. Stil figuren tilbage på yndlingspladsen og efter et par timer er voksen helt tør.

Hvilke materiale er figurerne lavet af?

Alle figurer er lavet af 100% FSC®-certificeret træ. Eg og ask, og på Maya Soele® Sygeplejersken er en del af stetoskopet i bøg.

Maya Soele® har sit eget FSC® certifikats nummer: SCS-COC-005763-DR

FSC® standarden: FSC-STD-40-004;FSC-STD-50-001

Produktion

Hvor produceres figurerne henne?

Produktionen af figurerne til Maya Soele® sker i det sydlige Vietnam. Her ligger et tidligere Danida projekt med dansk medejer som er meget engageret i den daglige produktion.


FSC®-certificering
Alle figurer er udført i bæredygtigt træ (FSC®-certificeret) og med en FSC®-certificering følger særlig krav til skovdriften. Bl.a. at der ikke bare plantes hurtigt voksende træer, men at der er en blanding af nye og gamle træer, samt forskellige sorter for at optimere klimagevinsten. Skoven skal også forøges og holdes sund.
En FSC® (Forest Stewardship Council) certificering er en standard og et mærke, der garanterer, at træ- og papirprodukter kommer fra ansvarligt forvaltede skove. FSC®-certificeringen er et globalt anerkendt system, der fremmer bæredygtig skovdrift og bevarelse af skovressourcer.
FSC®-certificeringen sikrer, at skovene, hvor træet er høstet, er blevet administreret i overensstemmelse med strenge økologiske, sociale og økonomiske kriterier. Det omfatter beskyttelse af biodiversitet, respekt for lokalbefolkningens rettigheder, arbejdstagerrettigheder og forbud mod brugen af farlige kemikalier i skovdriften.
For at opnå FSC®-certificering skal skove og virksomheder, der er involveret i forarbejdning og distribution af træprodukter, gennemgå en uafhængig evaluering og opfylde de fastsatte FSC®-krav.
FSC®-certificeringen viser at Maya Soele® figurerne er fremstillet af bæredygtige skovressourcer og respekterer miljøet og lokale samfund.
Man skal godkendes for at bruge FSC®-certificering på produkterne og emballagen, hvilket både produktionen i Vietnam og Maya Soele® er.

BSCI-certificering
Udover at alle figurer er udført i FSC®-certificeret træ, så er produktionen i Vietnam også BSCI godkendt.
BSCI (Business Social Compliance Initiative) certificering er en standard for sociale ansvarlige forretningspraksis i forsyningskæden. Det fokuserer på arbejdsvilkår, arbejdstid, løn, arbejdssikkerhed og rettigheder. Certificeringen viser, at virksomheden arbejder for at forbedre arbejdsforholdene og er i overensstemmelse med internationale standarder og retningslinjer for menneskerettigheder. Certificeringen viser, at en virksomhed har taget ansvar for at sikre ordentlige arbejdsforhold i deres forsyningskæde og er forpligtet til at arbejde hen imod bæredygtighed og social retfærdighed.
De grundlæggende principper i BSCI-systemet er:
• Overholdelse af love (gældende arbejdsmiljølovgivning skal anvendes i virksomheder)
• Arbejdstiden skal være lovlig (arbejdstiden skal overholde kriterierne i gældende lovgivning)
• Retfærdighed i erstatning (erstatning beregninger af den afdøde arbejdstager skal være i overensstemmelse med den relevante forordning)
• Forebyggelse af børnearbejde (lovligt forbud mod børnearbejde og undgå uregistreret børnearbejde i virksomheder)
• Forebyggelse af tvangsarbejde (i dette tilfælde strafferetlige sanktioner forudsat ved lov er påkrævet, uden samtykke fra en arbejdstager kan ikke blive tvunget til at arbejde og kan ikke være ansat i et uønsket job)
• Foreningsfrihed og ret til kollektive forhandlinger (medarbejdere har ret til at deltage i fagforeningsaktiviteter og bør ikke hindres på nogen måde)
• Forebyggelse af alle former for diskrimination (medarbejdere fra forskellige religioner eller kulturer bør gives passende tilladelser til tilbedelse og ingen favoritisme blandt medarbejdere af en eller anden grund)

Hvilke certificeringer har produktionen?

FSC®-C144580

BSCI

Spørgsmål til fragt og levering

Hvad koster fragt?

Maya Soele® ApS leverer i hele landet, til alle brofaste øer. Vi leverer som standard IKKE til ikke-brofaste øer, spørg for pris herpå

Maya Soele® ApS tilbyder levering med omdeling til privat og erhverv, eller med levering til afhentningssted efter eget valg.

Du vil modtage information vedrørende levering og afhentningsmuligheder direkte fra kureren via de kontaktinformationer, du har oplyst ved ordre afgivelsen.

Den forventede leveringstid for ordrer indenfor Danmark er 1-3 arbejdsdage. Ved indgravering påregnes ekstra leveringstid. Hver tirsdag og torsdag indgraveres ordrer afgivet inden kl. 11:00, og afsendes samme dag.

Ordrer leveres af PostNord med/uden omdeling eller GLS med/uden omdeling.


* Levering til pakkeshop: 50 DKK
* Omdeling til privat: 69 DKK
* Omdeling til erhverv: 69 DKK
* Fragtfri levering ved ordrer over 499 DKK

Hvor lang tid levering er der?

Den forventede leveringstid for ordrer indenfor Danmark er 1-3 arbejdsdage. Ved indgravering påregnes ekstra leveringstid. Hver tirsdag og torsdag indgraveres ordrer afgivet inden kl. 11:00, og afsendes samme dag.

Ordrer leveres af PostNord med/uden omdeling eller GLS med/uden omdeling.

Spørgsmål til betaling

Hvornår opkræves jeg for ordren?

Du opkræves først når din ordre bliver håndteret og gjort klar til forsendelse. Dette gælder også pre-order kollektionen

Hvad kan jeg betale med?

Du kan betale med Dankort, VISA/Dankort, EURO/MASTERCARD, VISA/Electron og MobilePay

Returnering

Hvordan returnerer jeg?

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler på mayasoele.dk. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget dine varer.

Hvis du ønsker at anvende din fortrydelsesret, skal du have givet os besked inden fristen er udløbet.

Det gøres f.eks. ved at sende en utvetydig besked til os via e-mail til kontakt@mayasoele.dk, hvor det skal klargøres hvilke varer, der ønskes returneret. Maya Soele standardfortrydelsesformular kan anvendes til at udforme beskeden med alle nødvendige informationer.

Fortrydelsesretten kan anvendes efter modtagelse af bestillingen, men også inden. Dette kan gøres ved at nægte at modtage produktet ved hjemmelevering, eller ved at undlade at afhente ordren i pakkeshop. I begge tilfælde, er det dog et krav, at Maya Soele® modtager tydelig besked om købers fortrydelse.

Når du køber varer på mayasoele.dk har du 14 dages fortrydelsesret. Inden fristen udløber skal du have kontaktet os vedrørende ønske om returnering via kontakt@mayasoele.dk. Efter modtagelse af anmodningen om anvendelse af fortrydelsesretten, har du 14 dage til at sende de ønskede varer tilbage til os, du kan f.eks. bruge den returlabel, du får tilsendt per mail.
Returneringen koster 50 DKR, som modregnes ordren når denne refunderes (hvis du bruger vores returlabel). Uanset hvordan du vælger at returnere skal du selv betale for at pakken returneres.

Bemærk at indgraverede varer ikke kan fortrydes/returneres

Tilbageleveringer skal ske til:

Maya Soele ApS
Nordvestpassagen 91
8200 Aarhus N
Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

Du har selv ansvar for varerne indtil de er modtaget af os og hæfter derfor også hvis der opstår en skade under transporten. Det er derfor vigtigt, at retursendingen er pakket ansvarligt. Gem også med fordel din postkvittering samt tracking nummer.

Kan jeg refundere en indgraveret vare?

Personligt tilpassede produkter kan ikke returneres eller ombyttes. Dette gælder blandt andet produkter med personligt indgraveringer.

Kontakt Maya Soele®

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse inden for 2 hverdage.

Klik her for at kontakte os